Home > Recreatieve Triatlon 50+: doen!

Recreatieve Triatlon 50+: doen!

Woensdag 8 mei is het weer zover en vindt de jaarlijkse Recreatieve triatlon 50+ plaats. Deelnemers gaan de sportieve uitdaging aan: 20 km fietsen, 5 km wandelen en 500 m zwemmen. Wie niet kan of wil zwemmen, kiest de alternatieve activiteit. Ieder op zijn of haar eigen niveau.

“Het is van groot belang dat deze doelgroep blijft bewegen”, vindt organisator Judith Bongenaar van zwembad De Grote Koppel. “Voor velen is het fijn om een doel te hebben. Deelnemen betekent vaak de start van het beweegseizoen, maar ook het antwoord op de vraag: Ben ik nog fit genoeg, kan ik nog goed meekomen? Ook al is het geen wedstrijd, het afleggen van deze triatlon is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Je hebt natuurlijk hele sportieve deelnemers, die snel willen. Maar daar gaat deze triatlon niet om. Het gaat om bewegen, plezier, en je eigen tempo volgen. Daarom kan iedereen er aan meedoen.”

“Verbinding is ook een factor” zegt Evelien, voorzitter van de fietscommissie. “We zetten een mooi evenement neer met mooie routes. Dat gaat niet zonder de hulp van vele vrijwilligers. In de loop der jaren is het aandeel elektrische fietsen steeds hoger. En als iemand pech heeft of de fietssleutel kwijt is, dan lossen we dat samen weer op. Dat bedoel ik met verbinden. Je doet dit met elkaar.

Rob en Marja zijn al jaren vrijwilliger bij deze activiteit. Rob kent de groep goed: “De combinatie van gezelligheid, sociaal contact en de sportieve uitdaging is erg belangrijk.” Dat klopt helemaal,” zegt Marja: “Soms is een deelnemer bezig om een heel nieuw leven op te bouwen na het overlijden van een partner. Het netwerk van de triatlon of een wandel- of fietsgroep geeft dan heel veel steun.”

Judith: “Deelnemers krijgen na afloop allemaal een oorkonde. Dat wordt erg gewaardeerd. Het is toch een sportieve prestatie die je levert.” Wil je meedoen? Kijk dan op sportinarnhem.nl/senioren.

SPORT VERSTERKT DE STAD!