Home > NK-Watervoetbal > Fortnites is Arnhemse Watervoetbalkampioen

Fortnites is Arnhemse Watervoetbalkampioen

In de herfstvakantie op 17 oktober jl. hield zwembad De Grote Koppel de  Arnhemse Watervoetbaltoernooi, de voorronde van het NK-watervoetbaltoernooi.

Arnhemse voorronde

13 teams deden dit jaar mee aan de Arnhemse voorronde.  Er waren 2 teams met alleen maar meisjes. Sommige kinderen hadden al aan eerdere edities deelgenomen maar voor veel kinderen was het de eerste kennismaking met watervoetbal. Iedereen was reuze enthousiast en alle deelnemers hebben een super leuke dag gehad in De Grote Koppel. Tussen de wedstrijden door konden ze ook zwemmen in het recreatiebad.

Fortnites is Arnhemse watervoetbalkampioen!

Na de spannende poulewedstrijden hebben uiteindelijk 4 teams zich geplaatst voor de halve finales. De spanning spatte er letterlijk en figuurlijk van af. De spannende finale was tussen Fortnites en Toppers. Fortnites is Arnhemse watervoetbalkampioen! Fortnites uit de wijk Malburgen gaat naar het NK-watervoetbal finale op vrijdag 28 december bij zwembad De Grote Koppel. Het team wat tweede is geworden gaat ook naar de finale. Half november weten we welke teams allemaal deelnemen aan het NK-watervoetbal.

Wat is watervoetbal

Watervoetbal is een voetbalwedstrijd waarbij in een zwembad een klein laagje water van 15 cm staat. Het speelveld is ongeveer 15 bij 11 meter en daarin staat twee waterpolo doeltjes. Wedstrijden duren slechts 8 minuten met teams van 4 personen (leeftijd 9 – 12 jaar, geboortejaar 2006, 2007, 2008 of 2009) zonder keeper. De techniek is heel anders dan bij gewoon voetbal, iedereen kan hier dus aan deelnemen. En jongens en meisjes kunnen samen in een team spelen.

Bekijk het verslag van het Jeugdjournaal bij het eerste NK-watervoetbal in 2015 in zwembad De Grote Koppel

SPORT VERSTERKT DE STAD!