Home > NK-Watervoetbal

NK-Watervoetbal

In de kerstvakantie, op vrijdag 29 december, organiseert Sportbedrijf Arnhem het derde NK-Watervoetbal 2017 in zwembad De Grote Koppel in Arnhem.

Vorig jaar werd tijdens het tweede NK-Watervoetbal het team The Water Rangers uit Wijchen weer kampioen. In de spannende finale tegen Sjaak Trekhaak uit Noordwijkerhout heeft de jongens uit Wijchen met succes de titel verdedigd.

Wil je als zwembad ook meedoen en een voorronde organiseren? Winnaars van de voorronde gaan naar de finale van het NK-watervoetbal op 27 december in Arnhem.

Voorronde organiseren

De meeste zwembaden organiseren de voorronde in de herfstvakantie maar dit kan ook op een ander moment. Belangrijk is dat de voorronde voor half november moet plaatsvinden. Want wij ontvangen graag na afloop de gegevens van de winnaar zodat wij de teams tijdig uit kunnen nodigen voor de finale van 2017. Er zijn slechts 16 plekken voor de finale. Schrijf je zwembad in voor het organiseren van de voorronde.

Bekijk de handleiding voor het organiseren van de voorronde.

Arnhemse voorronde

Arnhemse voorronde vond in de herfstvakantie plaats op 17 oktober bij zwembad De Grote Koppel.  De Valburgse Boys zijn kampioen geworden.

Wat is watervoetbal?

Watervoetbal is een voetbalwedstrijd waarbij in een zwembad met beweegbare bodem een klein laagje water van 15 cm staat. Het speelveld is ongeveer 15 bij 11 meter en daarin staan twee waterpolodoeltjes. Wedstrijden duren slechts 8 minuten met teams van 4 personen (leeftijd 9 – 12 jaar) zonder keeper. De speeltijd is exact 8 minuten. De doeltjes zijn 90 centimeter hoog en 2,05 meter breed en de bal is zo’n 45 cm in doorsnede. De techniek is heel anders dan bij gewoon voetbal en levert vaak verrassende winnaars op! Houd er dus wel rekening mee dat je meer kracht moet gebruiken om de bal te schoppen vanwege het water.

Ervaren veld- of zaalvoetballers hebben bij watervoetbal veel minder voordeel ten opzichte van onervaren spelers. Iedereen kan hier dus aan deelnemen. Het team wat de meeste doelpunten maakt, wint de wedstrijd. Doordat jongens en meisjes samen in een team spelen levert dit verrassende winnaars op.

SPORT VERSTERKT DE STAD!