Home > NK Watervoetbal

NK Watervoetbal

Dinsdag 27 december 2016 heeft in zwembad De Grote Koppel in Arnhem het tweede Nederlands Kampioenschap Watervoetbal plaatsgevonden.

15 teams uit heel Nederland zijn naar Arnhem gekomen voor dit kampioenschap. Hier zijn alle teams met elkaar de strijd aan gegaan voor de titel Nederlands Kampioen Watervoetbal. In diverse zwembaden in heel Nederland hebben in het najaar voorrondes plaatsgevonden. Winnaars van de voorrondes konden zich plaatsen voor de finale in Arnhem. De teams die deel hebben genomen aan het NK komen onder andere uit Noordwijkerhout, Wijchen, Bodegraven, Steenwijk, Oss, Lochem, Wageningen, Houten en uiteraard ook uit Arnhem. In de spannende finale tegen Sjaak Trekhaak uit Noordwijkerhout heeft The Water Rangers uit Wijchen met succes de titel verdedigd. Vorig jaar was dit team kampioen van het eerste NK-watervoetbal. Dit jaar zijn de jongens uit Wijchen voor de tweede keer NK-watervoetbal kampioen geworden. Gefeliciteerd!

Winnaars tweede NK-watervoetbal 27 dec 2016 zwembad De Grote Koppel Arnhem

Podium plekken

  • 1e – plaats The Water Rangers uit Wijchen
  • 2e – plaats Sjaak Trekhaak uit Noordwijkerhout
  • 3e – plaats De Smikkelaars uit Arnhem
  • 4e – plaats Willibrord groep 8 uit Bodegraven – Reeuwijk

Foto’s

Was jij er niet bij? Bekijk de foto’s op onze Facebookpagina.
logo Nk watervoetbal

Wat is watervoetbal?

Watervoetbal of aquasoccer is een voetbalwedstrijd in een zwembad (met beweegbare bodem) waarin een klein laagje water van 15 cm staat. Je speelt het spel, zonder keeper, 4 tegen 4 op een veld van ongeveer 15 bij 10 meter. De speeltijd is exact 8 minuten. De doeltjes zijn 90 centimeter hoog en 2,05 meter breed en de bal is zo’n 45 cm in doorsnede. De techniek is heel anders dan bij gewoon voetbal en levert vaak verrassende winnaars op!

SPORT VERSTERKT DE STAD!